Salade met makreelfilets

Elke week probeer ik 2 keer vette vis te eten. Er staat sowieso elke week een avond zalm op het menu. En dan vind ik het lekker om een keer bij de lunch makreel of sardines te eten. Makreel met een beetje mayonaise en kappertjes is heerlijk op brood. Maar gisteren besloot ik eens een echte salade met makreel te maken. Dubbel gezond dus…vette vis met heel veel gezonde vetten en veel groenten. En zal ik er dan ook nog bij vertellen dat het super lekker is 🙂

1 persoon:

1 klein doosje makreelfilets in olijfolie (zonder vel), 1/4 komkommer geschild en in blokjes gesneden, 1/4 gele paprika in blokjes gesneden, 1/2 kleine appel geschild in blokjes gesneden, 4 kerstomaten (gehalveerd), 1 eetlepel pompoen- en/of zonnebloempitten, 4 olijven zonder pit in schijfjes, 10 hazelnoten (gehalveerd), 1 theelepel mayonaise, 1 theelepel volle yoghurt, verse kruiden (bv. peterselie, bieslook…), versgemalen peper en zeezout

  1. De makreelfilets laten uitlekken en fijnsnijden
  2. In een kom de makreelfilets mengen met de komkommer, paprika, appel, pompoen- of zonnebloempitten, olijven en hazelnoten
  3. De mayonaise en yoghurt door de salade mengen
  4. Afwerken met verse kruiden, kerstomaten, peper en zout
Salade met makreelfilets, met appel, paprika, komkommer en kerstomaten
Salade met makreelfilets, met appel, paprika, komkommer en kerstomaten


Smakelijk!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Lunch

Ik heb zondag hummus gemaakt voor bij wortelen en paprika in de oven. Ik smul er al de…
Read More