Koken volgens de seizoenen: februari

IMG_20150131_142747

 

Februari…de laatste wintermaand! Want in maart mogen we al beginnen uitkijken naar de lente…en naar lentegroenten. Ik vind het heerlijk dat de dagen al een beetje langer worden…

Maar in februari gaan we nog volop genieten van heerlijke wintergroenten: knolselder, groene selder, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rammenas, rode biet, rodekool, savooikool, schorseneren, spruiten, veldsla, witloof, wittekool, wortelen.

En fruit: appelen, bananen, mandarijnen, mango, peren, pompelmoes, sinaasappelen

Wat staat er verder nog op de planning in februari?

– Een romantisch valentijn-diner

– Een carnavalfeestje

– Ik ga mijn podcast verder uitwerken, met tips over voeding, lekkere recepten en leuke quotes

– Ik wil meer delen over “my favourites¨ : wat staat er in onze voorraadkast? wat staat er in onze keukenkasten? wat vind ik goede kookboeken? Omdat ik vind dat je alleen maar goed kan koken met goede ingrediënten en de juiste tools.

– Ook wil ik regelmatig een tip over gezonde voeding delen. Ik ben altijd bezig met eten en koken, lees dus veel over eten.

– Ik wil ook dromen over wat ik nog allemaal in mijn keuken kan gebruiken, maar wat ik nog niet heb…m.a.w. waar kan je een foodie plezier mee doen?

Ik heb er zin in…wordt vervolgd!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like