Risotto met prei, geroosterde pastinaak, pijnboompitten en pistachenoten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een heerlijke winterse risotto…de smaken passen perfect bij elkaar..

4 personen:

300 g risottorijst, 2 preien, 2 pastinaken, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels pijnboompitten, pistachenoten, geraspte pecorino of parmesan, 1000 a 1200 ml groentenbouillon (biologische bouillonpoeder opgelost in water), verse kruiden (bv. peterselie, basilicum, salie…)

  1. De oven voorverwarmen op 200 graden
  2. De pastinaken schillen en in blokjes snijden. In een ovenschaal leggen, mengen met 4 eetlepels olijfolie. Kruiden met peper, zout en een geperst teentje knoflook. 30 minuten bakken in de oven (na 15 minuten omscheppen)
  3. De prei halveren, wassen en fijnsnijden
  4. Olijfolie verhitten in een pan, de prei toevoegen, een 5-tal minuten laten stoven op een zacht vuur. Daarna de rijst toevoegen en even laten meestoven.
  5. Stap voor stap de bouillon toevoegen, telkens wachten tot de rijst de bouillon heeft opgenomen alvorens nieuwe toe te voegen. Dit gedurende 18 minuten. Afwerken met verse kruiden
  6. De risotto serveren met geroosterde pastinaak, geroosterde pijnboompitten, pecorino en pistachenoten.

risotto-pastinaak-stapvoorstap

2 comments
    1. Zoals ik al had aangehaald waren mijn smaakpapillen geprikkeld. En dit was zeker niet onterecht. Het is heel lekker. En de verhouding tussen de rijst en de bouillon is perfect. Een aanrader! Julie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like