Kalkoenfilet met champignonroomsaus, gestoofde schorseneren met peterselie en knoflookaardappeltjes

Ik vond het vandaag een prachtige dag. Heb echt genoten van de zon. Het leven is zoveel mooier als de zon schijnt. Ik heb vanmiddag gestreken met het raam helemaal open! Werd wel een beetje koud, maar zo is het huis goed verlucht en met een warme trui aan voelde het als een lentedag.

En vanavond werd er heeeeeel hard bravooooo geroepen hier thuis. Voor Faber die de eerste keer op het potje is geweest!! Weer een mijlpaal…

Vandaag heb ik ook weer erg lekker gegeten.

Ontbijt: Havermout met warme appel, rozijnen, dadels en kokos.

10u: Smoothie met sinaasappel, banaan en lijnzaad.

Lunch: Pompoen-gembersoep. Boekweitpasta met geroosterde pastinaak (was nog over van gisteren), avocado, rozijnen, noten, hennepzaad en lijnzaadolie.

16u: een homemade havermoutkoekje

Diner: Kalkoenfilet met champignonroomsaus, gestoofde schorseneren met peterselie en knoflookaardappeltjes

Ik vind gestoofde schorseneren echt heerlijk…de roomboter maakt ze lekker zacht. Een tijdje geleden heb ik ze geroosterd, maar gestoofd blijven ze toch sappiger.

Wat vinden jullie van schorseneren? Te vergelijken met de asperge of helemaal niet? En bij welk gerecht combineren jullie deze vergeten groente? Voel je vrij om te reageren, dat vind ik leuk!!!

4 personen:

4 kalkoenfilets (van 100 g), 500 g kastanjechampignons, 500 g schorseneren, verse peterselie, 800 g vastkokende aardappelen, 200 ml sojaroom, roomboter, 1 grote teen knoflook, olijfolie, peper en zout

1) De oven voorverwarmen op 200 graden.

2) De schorseneren schillen, wassen en in blokjes snijden. De champignons schoonborstelen en in plakjes snijden.

3) De aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. Mengen met 3 eetlepels olijfolie, peper en zout. Op een met bakpapier beklede bakplaat verdelen en 30 minuten bakken in de oven (na 15 minuten omscheppen)

4) Een beetje roomboter verhitten in een kleine stoofpan, de schorseneren toevoegen, kruiden met peper en zout. Een beetje water toevoegen en zachtjes laten stoven met het deksel op de pan. (ongeveer 20 minuten). Als het water is ingekookt, een beetje nieuw water toevoegen.

5) Ondertussen in een andere pan een beetje roomboter verhitten, de kalkoenfilets toevoegen, kruiden met peper en zout en 3 tot 4 minuten bakken aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de kalkoenfilets. Het vlees uit de pan halen, warm houden in aluminiumfolie. In dezelfde pan de champignons bakken tot ze hun vocht hebben afgegeven, dan de room toevoegen en een beetje laten inkoken. Het vlees in de saus leggen en even laten doorwarmen.

6) De schorseneren en de saus afwerken met verse peterselie.

Smakelijk!

schorseneren-aardappelen-kalkoen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like