Couscous met rozijnen, hazelnoten en appel, geroosterde pompoen en gegrilde kipfilet

Na de regenachtige dag van zaterdag was ik gisteren dolgelukkig dat het zonnetje scheen! Zaterdag hadden wij gepoetst, gewassen etc., dus gisteren hadden we het weer verdiend: een dagje uit! We zijn eerst gaan lunchen en daarna heerlijk gaan wandelen in het bos. Thomas en Faber leefden zich uit op de speeltuin en iedereen was vrolijk omdat de zon scheen….

Gisterenavond hebben wij deze lekkere couscous gegeten…lekker winters met de appel, de noten en de rozijnen.

4 personen

250 g volkoren couscous, 250 g groentenbouillon (biologische groentenbouillonpoeder opgelost in water), 4 eetlepels rozijnen, 4 eetlepels hazelnoten, 2 appels (geschild en in blokjes), verse kruiden (bv. rozemarijn, tijm, munt), 600 g kipfilet, olijfolie, gemalen koriander, 800 g vruchtvlees van pompoen, peper en zout

Voor de yoghurtdressing:

8 eetlepels volle yoghurt, 2 theelepels hennepzaad, 2 theelepels hennepzaadolie (of olijfolie, lijnzaadolie…), verse bieslook (of andere kruiden bv. peterselie)

1) De oven voorverwarmen op 200 graden. Een bakplaat bekleden met bakpapier.

2) De pompoen schillen en in stukken snijden. In een ovenschaal leggen en mengen met 6 eetlepels olijfolie, verse rozemarijn, tijm, peper en zout. 20 minuten roosteren in de oven.

3) Ondertussen de hazelnoten 8 minuten roosteren in de oven (op de bakplaat). Laten afkoelen.

4) 4 eetlepels olijfolie mengen met 2 theelepels gemalen koriander (of oregano), de kipfilet hiermee inborstelen en kruiden met peper en zout. De kip bakken in de (grill)pan (5 a 6 minuten aan elke kant)

5) De couscous in een kom doen, overgieten met de bouillon, 5 minuten laten wellen (of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking) en dan losroeren met een vork. De geroosterde hazelnoten, rozijnen, appel en verse kruiden toevoegen, afwerken met een scheutje olijfolie, peper en zout.

6) Voor de yoghurtdressing alles mengen in een kommetje

7) De kalkoen in reepjes snijden en serveren met de pompoen, couscous en yoghurtdressing.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like