Couscous met pijnboompitten, appel, rozijnen en munt en knolselder en gegrilde hazelnoten

Als ik iets nieuws probeer en het is lekker dan kan ik zo blij worden….als ik iets nieuws probeer en het is niet lekker kan ik heeeeeel chagrijnig worden. In het eerste geval zal ik zeer snel achter mijn computer zitten om het over de daken te schreeuwen (en dus met jullie te delen…) in het andere geval zal ik een beetje mopperen, maar de dag daarna de draad weer oppikken..that’s life of a foodie.

Maar goed, vandaag was zo’n wow dag. Ik heb couscous met knolselder en gegrilde hazelnoten gemaakt. Het was eerst niet de bedoeling, want eigenlijk gingen we aardappelen eten, maar die waren op en dus moest ik iets anders bedenken.

Maar goed nu snel het recept

4 personen:

300 g volkoren couscous, 300 ml groentenbouillon (biologische bouillonpoeder opgelost in water), 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten, 2 appels, 4 eetlepels rozijnen, verse munt, 1 grote knolselder (je hebt 800 g geschilde knolselder nodig), 4 eetlepels hazelnoten, peper en zout, olijfolie

1) De oven voorverwarmen op 200 graden.

2) De knolselder schillen, wassen en in blokjes snijden. Mengen met 6 eetlepels olijfolie, peper en zout. Over een met bakpapier beklede bakplaat verdelen en 30 minuten roosteren in de oven (na 15 minuten omscheppen)

3) De couscous in een kom doen, de bouillon toevoegen. 5 minuten laten staan, dan losroeren

4) Ondertussen de appels schillen en in blokjes snijden

5) De couscous doorroeren met een vork, een scheutje olijfolie, de geroosterde pijnboompitten, de rozijnen, de appels, peper en zout en verse munt naar smaak toevoegen

6) 8 minuten voordat de knolselder klaar is, de hazelnoten over de knolselder verdelen en laten meeroosteren in de oven.

Smakelijk!

Lekker met gegrilde kalkoenfilet of kipfilet en yoghurtdressing.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like