Slow cooking: speltlasagne met spinazie, champignonroomsaus en gehakt-tomatensaus

Deze lasagne is heerlijk om te maken. Het is iets meer werk, maar ik vind het heerlijk om na een dagje thuis op tijd te beginnen koken. Wij vinden het leuk om samen te koken op zaterdag en met twee gaat het best snel 🙂

4 personen:

250 g kastanjechampignons, 1 kg verse spinazie , 1 ui, 2 tenen knoflook, verse kruiden (bv. tijm, rozemarijn, basilicum), 800 g gepelde tomaten (2 blikken), 250 ml sojaroom, 400 g gehakt, 12 lasagnebladen (voorgekookt, liefst spelt), geraspte pecorino of parmesan

1) De ui schillen en fijnsnijden. De knoflook schillen.

2) Een beetje olijfolie verhitten in een ruime pan, de ui en geperste knoflook stoven, het gehakt toevoegen en even laten bakken. Kruiden met versgemalen peper en zout. De gepelde tomaten toevoegen, goed roeren. Verse kruiden toevoegen en de saus 30 minuten laten pruttelen.

3) Ondertussen de spinazie goed wassen, de harde stelen verwijderen. Een beetje olijfolie verhitten en stap voor stap de spinazie toevoegen tot deze geslonken is.

4) De champignons schoonborstelen (met een borsteltje of met keukenpapier) en in schijfjes snijden. Een beetje olijfolie en roomboter verhitten en de champignons bakken. Als de champignons hun vocht hebben afgegeven, de room toevoegen en de saus laten inkoken. Kruiden met peper en zout en verse kruiden. (oregano of tijm)

5) Een grote ovenschaal invetten met olijfolie. Een beetje tomatensaus op de bodem schenken. Hierover 4 lasagnebladen. De spinazie over de lasagne verdelen. 4 blaadjes lasagne op de spinazie leggen. Over de lasagne de champignonsaus schenken, afdekken met 4 blaadjes lasagne. Tenslotte de rest van de tomatensaus over de lasagne verdelen (de lasagnebladen moeten goed bedekt zijn met saus)

6) De geraspte kaas over het gerecht verdelen en 30 minuten bakken in de oven op 180 graden.

Smakelijk!!! (opgepast niet te veel eten 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like