Koken volgens de seizoenen: oktober

oktober-2014
Oktober – koken volgens de seizoenen

Ook deze maand ga ik weer proberen te koken met alle groenten die op de kalender van Velt staan. In oktober zijn er ook nog veel zomergroenten zoals courgettes, aubergines, boontjes, paprika’s, tomaten, dus deze groenten genieten nog mijn voorkeur, want binnenkort kunnen we nog genoeg kolen en pompoenen eten 🙂

De groenten van oktober:

andijvie, artisjok, aubergine, bleekselder, bloemkool, brocolli, chinese kool, courgette, groene selder, knolselder, koolrabi, kropsla, paddenstoelen, paprika, pastinaak, pompoen, prei, prinsessenbonen, raap, raapstelen, radijs, rammenas, rode biet, rodekool, savooikool, schorseneren, snijbonen, spinazie, spitskool, spruiten, tomaten, veldsla, venkel, witloof, warmoes, witte kool, wortelen

Ben vooral benieuwd of ik schorseneren ga vinden. En zouden er al spruiten zijn?

Het fruit van oktober:

appelen, bananen, bramen, druiven, frambozen, kiwi’s, mandarijnen, mango, meloenen, pompelmoes, peren, sinaasappelen

Vandaag alvast de eerste mandarijnen gekocht. Njammie… Maar ook nog meloen…:-)

Ik vind het erg leuk om te doen. Op het einde van de maand maak ik weer een overzicht. Ben benieuwd of het gaat lukken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like