My foodie day: zondag

De dag is FANTASTISCH begonnen vandaag! Met zelfgebakken wafels. Ik had hier al de hele week zin in! Dagelijks post ik op Instagram wat wij eten, maar ik krijg er natuurlijk ook inspiratie van andere foodies. Deze week had Gisele als ontbijt wafels gegeten. Ze had ook een prachtige foto gepost. (www.lusciousaftertaste.com) En ik had daar dus al de hele week zin in :-). Wij hebben al een tijdje een wafelijzer en ‘s middags bij de thee bakken wij soms wafels maar ik had er nooit aan gedacht om ze als ontbijt te eten. Maar vandaag was het dus zover en ze waren heerlijk met vers fruit. Dus we gaan ze elke zondag bakken 🙂

 

Vanmiddag hebben we pizza gemaakt. Met volkorendeeg. Het deeg heeft Hans onmiddellijk na het ontbijt gemaakt, want dat moet een uurtje rijzen. Pizzadeeg maken werkt ontspannend vind ik, van het kneden word je rustig.

Aangezien er nog volop zomergroenten is het beleg van de pizza makkelijk: verse tomatensaus, paprika, courgette, mozarella, kerstomaten en verse kruiden. In de winter zal het moeilijker experimenteren zijn. De recepten van het pizzadeeg en de tomatensaus volgen deze week.

Zelfgemaakte pizza met volkorenbloem

Vanavond was het weer sneller dan snel! Maar ja dat mocht dan ook wel, want pizza maken is leuk en heel lekker maar toch wel veel werk.

We hebben een omelet met champignons, geitenkaas en verse peterselie gemaakt. Dit was echt een heerlijke combinatie. Die zullen we in de winter nog vaak maken als lunch. Een frisse radijssalade smaakte er verrukkelijk bij en zo zijn we weer helemaal blij 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like