My foodie day: zondag

Vandaag hebben we weer veel in de keuken gestaan. Mijn zondag kon al niet meer stuk toen Hans vanochtend voorstelde om weer pannenkoeken te bakken. Ik ben een beetje afhankelijk van hem in dit geval want hij bakt ze altijd…hij is er gewoon veel beter in..Ik heb er een lekkere fruitsalade bijgemaakt met fruit van het seizoen: perzik, framboos, druiven, banaan, mango en pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad en sesamzaad. En ook nog een paar cranberries. Door dit heerlijke ontbijt heb ik mij de hele dag #happy# gevoeld, het is echt een lekker begin van een weekenddag.

Zondag is soep-maak-dag. Heerlijk die geur van die pruttelende soep op het vuur. Ik wou eigenlijk prei-kikkererwtensoep maken. Maar de pompoen die ik gekocht had voor gisteren was toch erg groot. Dus heb ik prei-pompoensoep gemaakt. Als smaakmaker heb ik er verse kurkuma en gember aan toegevoegd. Was lekker maar ik vond dat de smaak van de kurkuma wat overheerste…maar zeker leuk als afwisseling.

De boterham van de dag was er 1 met eiersalade, tuinkers, bieslook, koriander, radijs, kerstomaat en olijven.

Zondag is ook bak-dag. Vandaag boekweitmuffins gebakken met banaan, en appelen en peren uit onze tuin. Ze waren echt lekker. Het was echt mooi weer vandaag en wij genoten van het zonnetje tijdens het in de tuin werken. En toen was er ineens thee met muffins. Daar kregen we weer energie van…

Vanavond genoten van frietjes van rode bietjes. Zoals jullie misschien al weten, mijn favoriete groente…Thomas en Faber zien dat niet zo zitten om er van te proeven…spijtig want ik vind het echt een kids-groente, lekker zoet. En zo een mooie kleur…Och dat komt wel…ooit…misschien

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like