Koken volgens de seizoenen: september

 

 

 

 

 

Al jaren eten wij volgens de seizoenen, dus geen aardbeien in de winter, maar wel lekkere appels en peren. En zo weinig mogelijk tomaten, courgettes en aubergines in de winter, maar pompoenen, pastinaken en kolen. Maar sommige groenten vergeet ik soms mee op te nemen in ons weekmenu: zoals koolrabi, artisjok, koolraap, andijvie etc.

Dus daar zie ik een nieuwe uitdaging en wil ik iets mee doen…ik ga nu elke maand met alle groenten die op de groentenkalender van velt staan koken…ook met de #vergeten# groenten.

En ook lekkere fruitsalades maken met het fruit van die maand. Normaal gezien koop ik vanaf september enkel nog maar appelen en peren omdat ik ze zo lekker vind…maar in september kan je ook nog genieten van meloenen, perziken en nectarines.

Het voordeel van eten volgens de seizoenen is dat seizoensgroenten en -fruit goedkoper zijn, maar er zitten ook de meeste vitamines in…de natuur weet wat goed voor ons is. En het is goed voor het milieu.

In september ga ik aan de slag met volgende groenten:

andijvie (gisteren al heerlijke quiche gemaakt), artisjok, aubergine, bleekselder, bloemkool, brocolli, chinese kool, courgette, groene selder, knolselder, komkommer, koolrabi, kropsla, mais, paddenstoelen, paprika, pompoen, prei, prinsessenbonen, rapen, raapstelen, radijs, rammenas, rode biet, rodekool, savooikool, snijbonen, spinazie, spitskool, tomaten, venkel, warmoes, wittekool, wortelen

En lekkere fruitsalades maken en nog genieten van zomerfruit:

appelen, bananen, bramen, druiven, frambozen, kiwi s, mango, meloenen, nectarines, peren, perziken, pompelmoes, pruimen

Op het einde van de maand vat ik samen of mijn #uitdaging# geslaagd is…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like