Couscous met aubergine

Zondag nog eens wortelburgers gemaakt. Ik maak ze eigenlijk altijd met een salade. Maar met couscous met aubergine en yoghurtdressing met hennepzaadjes zijn ze nog lekkerder. In de winter ga ik variëren met andere groenten. Pastinaakburgers lijkt me ook lekker. Of pompoenburgers. En met zoete aardappelfrietjes…hmmmm…heb er al zin in…

4 personen:

250 g volkoren couscous, 250 ml groentenbouillon (1 koffielepeltje biologische bouillonpoeder opgelost in water), sap van 1 citroen, versgemalen peper en zout, 1 grote aubergine, 1 grote teen knoflook, olijfolie

– de oven voorverwarmen op 200 graden

– de aubergine wassen en in frietjes snijden. Mengen met 3 eetlepels olijfolie. Een ovenschaal invetten. De aubergine in de ovenschaal leggen, kruiden met peper en zout en een geperst teentje knoflook.

– 20 minuten bakken in de oven

– de couscous in een kom doen, overgieten met de bouillon, 5 minuten laten staan

– de couscous doorroeren met een vork, het citroensap toevoegen, kruiden met peper en zout. Goed mengen.

– de aubergine bij de  couscous doen en alles mengen.

Lekker met wortelburgers en yoghurtdressing met hennepzaadjes.

Couscous met aubergine
Couscous met aubergine

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like