Rucola met courgette, kerstomaten en walnoten

Het weekend is goed begonnen met dit lekkere slaatje. We hebben er gegrilde kipfilet en onze favoriete ovenfrietjes bijgegeten…en een lichte basilicummayonaise….

Dit heb je nodig voor 4 personen:

rucola, kerstomaten, 2 courgettes, walnoten, rozijnen, verse rozemarijn, balsamico

500 g kipfilet

800 g aardappelen, knoflook, olijfolie

volle yoghurt, mayonaise, basilicum

 

1) Oven voorverwarmen 200 graden

2) Aardappels schillen, in frietjes snijden, mengen met 3 eetlepels olijfolie, 1 geperst teentje knoflook, peper en zout. Over een met bakpapier beklede bakplaat verdelen. 30 minuten bakken in de oven (na 15 minuten omscheppen)

3) Ondertussen de courgettes in blokjes snijden en in een ovenschaal leggen. Mengen met 3 eetlepels olijfolie, peper, zout en verse rozemarijn. 15 minuten bakken in de oven

4) De rucola wassen en drogen. Over 4 diepe borden verdelen. De walnoten, rozijnen en gehalveerde kerstomaten over de salade verdelen.

5) De dressing maken: 12 eetlepels olijfolie mengen met 4 eetlepels balsamicoazijn en over de salade verdelen. Als de courgettes klaar zijn deze ook over de salade verdelen.

6) De kipfilet bakken in de grillpan (inborstelen met olijfolie gemengd met agavesiroop) (of bakken in een gewone pan met een beetje roomboter en olijfolie)

7) Voor de basilicummayonaise 2 eetlepels volle yoghurt mengen met 2 eetlepels mayonaise en een beetje gesnipperde basilicum

wpid-img_20140829_185048.jpgwpid-dsc_0959.jpg

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like